Contact Center Volkswagen
Investeringen

Contact Center Volkswagen

2019 was niet alleen het jaar voor een nieuw Volkswagen logo. Het was ook het jaar waarin de gevel van het Contact Center Volkswagen een grondige opknapbeurt kreeg.

Het gebouw, ontworpen door het voormalige “Building Design” zag het levenslicht in 1985. Het won bij zijn realisatie zelfs een prijs voor de beste metalen overspanning. In 2015 investeerde D’Ieteren al in een reeks technische oplossingen die het duurzaam karakter van het gebouw sterk verbeterden.

Zeker sinds de realisatie van de nieuwe eigentijdse Contact Centers van Skoda en Seat, was D’Ieteren Auto van oordeel dat het gebouw, bestemd voor de testwagens van Volkswagen, ook wel een meer hedendaags uitzicht kon gebruiken.

In samenwerking met het architectenteam van Cubyc architecten, hebben onze architecten een pragmatisch en kostenefficiënt voorstel uitgewerkt dat de façade alle eer aandoet. Er werden een reeks kleine, slimme ingrepen uitgevoerd die een maximale impact op de verbetering van de esthetiek van het gebouw hadden.

Zo werd een deel van de inkompartij afgebroken en verbouwd tot een meer orthogonale vorm. De verbouwde inkom werd bekleed met een elegant, wit lattenwerk dat zelfs plaats maakte voor een terras voor de achterliggende vergaderzalen op de eerste verdieping.

De lage glaspartijen van de voorgevel waren in 1985 een uitstekende manier om de zontoetreding op deze zuidgevel zo veel mogelijk te beperken. De huidige gebruiker kon echter wel wat meer inkijk op de nieuwe automodellen gebruiken. Via een reeks strategisch geplaatste betonnen podia worden de auto’s uit hun vitrine naar de straatkant en aldus in het zicht van de potentiële klant gebracht.

Een vernieuwde en verbeterde klantenparking in waterdoorlatende klinkers en met eigen infiltratie-wadi maken het geheel af. De klant vindt er ook een heus oplaadpunt om zijn elektrische wagen in sneltempo weer ‘up and running’ te krijgen.

Gegevens en credits

  • Programma : Grondige renovatie van de gevel
  • Architect : D’Ieteren Immo
  • Oppervlakte : m²
  • Jaar : 2019
We maken gebruik van cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door onze website te consulteren, stemt u in met onze cookies policy.Meer informatie