Zen Park carrosserie Drogenbos
Investeringen

Zen Park carrosserie Drogenbos

Nieuwe bouw van een autowerkplaats

Deze mooie nieuwe constructie is een autowerkplaats die gebruik maakt van innovatieve reparatietechnieken. Deze activiteit gebeurt onder het uithangbord van Wondercar, dat deel uitmaakt van een nationaal netwerk in handen van D'Ieteren Auto.
De activiteit van de autowerkplaats wordt verder aangevuld met de verkoop van tweedehandswagens, My Way.

Door de industriële invulling van het gebouwd moesten er belangrijke aanpassingen worden doorgevoerd, denken we maar aan de opslag van wisselstukken, ruimtes voor analyse en expertise, voorbereidingszones, zones waar aan plaatwerk en heropbouw wordt gedaan, spuitcabines en wasplaatsen die grondig moesten worden bestudeerd om de werk- en verkeersprocessen te optimaliseren.

Het belangrijkste volume is eenvoudig en zuiver. Het onderste deel werd uitgevoerd met panelen in geïsoleerd beton, en het bovenste gedeelte in metallic sandwichpanelen. De keuze voor deze materialen werd ingegeven door hun fysische kwaliteiten. Dit draagt bij tot de uitstekende energieprestaties van het gebouw.

De zone waar de tweedehandswagens worden voorgesteld, wordt bedekt met stalen luifels die zijn uitgerust met lichtdoorlatende fotovoltaïsche panelen. Op die manier kunnen de My Way wagens van een natuurlijke lichtinval genieten. In deze zone worden eveneens expertises gedaan aan wagens die een ongeval hebben gehad. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor personen met een verminderde mobiliteit.

De inrichting van de groene zones van de site werd zodanig opgevat en gerealiseerd dat de biodiversiteit er kan floreren.

Gegevens en credits

  • Programma: Carrosserie Wondercar en Showroom My Way
  • Architecten: Architectural Management Concept
  • Oppervlakte: 13.102 m2
  • Jaar: 2017-2018

We maken gebruik van cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door onze website te consulteren, stemt u in met onze cookies policy.Meer informatie