Tenbosh Housing
Investeringen

Tenbosh Housing

Nieuwe bouw van 35 appartementen

Het gebouw Tenbosh Housing is het sluitstuk van een project dat getekend werd door het bureau Urban Platform en werd ontwikkeld door D’Ieteren Immo. Het omvat 35 appartementen, 1 winkel en drie ondergrondse parkeerniveaus.

Het gebouw, met zijn grijze bakstenen, past perfect bij de afmetingen van de bestaande Brusselse huizen. Dankzij het volume ervan wordt een slimme overgang gemaakt tussen het uitzicht van de huizen en het aanzienlijke volume van het aanpalende appartementsgebouw, de Beaugency: de gevel aan de straatkant past mooi bij de hoogte van het rijhuis ernaast en gaat geleidelijk hoger. Op het hoogste punt zijn er zeven verdiepingen.

Dankzij het volumineuze spel van de gevels, de holle en gevulde ruimtes en de gebruikte materialen is er een harmonieuze dialoog met de architectuur in de wijk. Het gebouw heeft ondertussen wel een eigentijds en kwalitatief karakter gekregen.

De 35 appartementen beschikken elk over een terras of een loggia. Ze hebben allemaal een verschillende grootte, gaande van studio’s tot appartementen met één, twee en drie kamers en ook twee duplexen.

De plantengroei is heel mooi geïntegreerd in het project, vooral dan dankzij de verschillende groene daken en de bloembakken die de terrassen omzomen. De appartementen op het gelijkvloers hebben privatieve tuinen op de binnenplaats. De huurders beschikken tevens over een binnenstelplaats voor fietsen.

Gegevens en credits

  • Programma: 35 appartementen, 1 winkel en 3 ondergrondse parkeerniveaus
  • Architecten: Urban Platform
  • Oppervlakte: 7.747 m²
  • Jaar: 2017 - 2019
We maken gebruik van cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door onze website te consulteren, stemt u in met onze cookies policy.Meer informatie