Bike to Work
Renovaties

Bike to Work

Renovatie van voormalige personeelsvertrekken in vestiaires voor fietsers.

Op weg naar een nieuwe mobiliteit! Bike to Work is een plek waar fietsen en steps veilig kunnen worden achtergelaten en bevindt zich in het hart van het D’Ieteren gebouw in de Maliestraat. Het hoofddoel van deze realisatie bestond erin de werknemers aan te moedigen om de fiets of step als alternatief vervoersmiddel te gebruiken, maar eveneens aan onze medewerkers de gelegenheid te geven gebruik te kunnen maken van de vestiaires en douches na een sportieve activiteit tijdens de kantooruren.

Een tracé op de grond brengt de fietser naar de fietsenstalling en parkingplaats. Een interactieve kaart op de muur biedt je de mogelijkheid je reisweg uit te stippelen. Er werden lockers voorzien om de fietsuitrusting in op te bergen en met behulp van het reparatiestation kan je een kleine herstelling of onderhoud uitvoeren. Tenslotte bieden we aan de gebruikers eveneens oplaadzones voor elektrische fietsen aan.

Twee grote zones naast de fietsenstallingen geven de gebruiker de mogelijkheid om zich om te kleden en zich op te frissen: de vestiaires met een ruime plek waarrond de lockers en wastafels werden gebouwd, en de zone met individuele douches.

Het project ziet er industrieel uit, met ijzergaas, een betonnen vloer en zwarte plafonds. Enkele kleurrijke toetsen, goed overdachte verlichting en enkele toetsen met warme materialen fleuren het geheel op.

Deze realisatie won in 2019 een prestigieuze CBRE Award.

Gegevens en credits

  • Programma: Parking voor fietsen + vestiaires
  • Architecten: D’Ieteren Immo
  • Oppervlakte: 215 m²
  • Jaar: 2018
We maken gebruik van cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door onze website te consulteren, stemt u in met onze cookies policy.Meer informatie